نصف كيلو كنافة - أربع ملاعق كبيرة زبدة - كوب
شيكولاته سهلة
الفرد - مكسرات حسب الرغبة
وللشربات كوب ماء - كوب ونصف سكر - عصير
نصف
ليمونة
التحضير...
- سيحى الزبدة على نار واطية
- اخلطى الزبدة مع الكنافة كويس وبعدين اقسميها اتنين
- حطى نصف الكنافة فى الصينية وافرديها كويس
- ضيفى الشيكولاتة والمكسرات أو أى حشو تحبيه للكنافة
- غطيها بالنصف الثانى من الكنافة ودخليها الفرن على درجة متوسطة
لمدة نصف ساعة
- والكنافة فى الفرن حطى الماء والسكر فى حلة صغيرة على نار
واطية
- وقلبى كويس لغاية ما الشربات يتقل وبعدين حطى الليمون وقلبى
كويس دقيقتين كمان وبعدين ارفعيه من عالنار وسيبيه
يبرد
- لما الكنافة تستوى اسقيها بالشربات وسيبيها تبرد قبل
التقديم
وبألف هنا
3\2 كوب بندق مقشر ومحمص
3\2 كوب لبن مكثف محلى
2\1 كوب شكولاتة بالحليب
3 معالق عسل ابيض
3 معالق زبدة لينة
الطريقة..
اطحنى البندق المحمص ناعم جدا
ذوبى الشكولاتة فى حمام بخار
بعد ذوبان الشكولاتة ضيفى عليها الحليب المكثف وقلبيهم جيدا مع
بعض
بعض
اخلطى البندق المطحون مع الزبدة والعسل الابيض جيدا فى الكبة
ضيفى الشكولاتة بالحليب المكثف مع مزيج البندق والعسل
والزبدة
كررى طحنهما معا حتى يصبحوا مثل الكريمة
احضرى برطمان نظيف وجاف واسكبى الشكولاتة فية واحكمى
غلقة وضعيها فى الثلاجة
بعد دخولها الثلاجة يصبح قوامها سميك نوعا ما وسهلة الفرد
Put the internet to work for you.
Recommended for you |
لا تعليق
إرسال تعليق